Tips en tricks voor het oplossen van een escape room

Escape room
Geplaatst op mei 24, 2024

Tegenwoordig zijn escape rooms een populair uitje geworden. Bij een escape room worden jij en andere spelers uitgedaagd om puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen om zo te kunnen ontsnappen uit de kamer. Er is een ruim aanbod aan escape rooms met allemaal verschillende thema’s en moeilijkheidsgraden. Er is dus voor iedereen wel een leuke escape room te vinden. Wil jij de meest exclusieve tips weten over hoe je een escape room ontsnapt? Lees dan snel verder!

Vele soorten escape rooms

Er zijn veel soorten escape rooms, elk met een eigen thema en unieke puzzels. De meeste escape rooms gaan echt om de puzzels oplossen en dan zo te ontsnappen, zo kun je jezelf op een verlaten eiland of in een grot vinden. Ook zijn er mysteries waar jij als detective bijvoorbeeld een moordenaar moet ontmaskeren. Maar toch wel echt een favoriet zijn de horror escape rooms. Deze horror geïnspireerde kamers geven je echt een adrenalinekick. Duik een verlaten ziekenhuis of een donker bos in en beleef het avontuur van je leven.

5 Tips en tricks voor het oplossen van puzzels

Het ligt heel erg aan elke escape room hoe moeilijk de puzzels zullen zijn, maar reken er maar op dat wanneer je nog geen ervaring hebt, de meeste rooms echt lastig kunnen zijn. Daarom hebben wij wat tips en tricks om ervoor te zorgen dat ook jij op tijd kunt ontsnappen.

1. Werk samen met je team om de escape room op te lossen

De eerste tip is om ook echt samen te werken met je team. Een escape room doe je meestal niet alleen. Vaak speel je met minimaal 2 tot 6 spelers en kan iedereen dus iets unieks brengen. Teamwork is dan ook echt belangrijk. Communiceer goed met elkaar en deel de informatie die je vindt om zo sneller vooruitgang te boeken. Als een puzzel je niet lukt is er altijd een kans dat een nieuwe blik zo de oplossing naar voren brengt!

2. Denk buiten de kaders om tijdens escape room puzzels

Wanneer je je in een escape room bevindt is het belangrijk om buiten de kaders te denken. Laat je creativiteit zien en blijf niet vastzitten in je eigen denkpatronen. Soms moet je echt even goed nadenken over een puzzel. Let wel op dat je soms ook wel een stapje terugneemt. Wanneer je in de flow zit van moeilijke puzzels kan je soms zo langs een makkelijke oplossing kijken. Denk er dus niet altijd te veel over na!

3. Verdeel de taken tijdens het ontsnappen van de escape room

Verdeel de taken onder teamgenoten. Kijk naar wat ieders sterke punten zijn en gebruik deze ook! Wanneer iemand een puzzel niet op kan lossen, laat iemand anders er ook even naar kijken. Je hebt maar een beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je alles efficiënt doet. Er zijn vele verschillende soorten puzzels, er zal zeker voor iedereen wel een puzzel zijn om op te lossen.

4. Maak gebruik van hints van de escape room

Zorg ervoor dat je wel echt gebruikmaakt van de hints die je kan krijgen. Natuurlijk wil iedereen zelf de kamer oplossen, maar ze zijn juist zo gemaakt dat dat echt lastig zal zijn. Het is zonde om juist niet de gehele kamer te zien, omdat je je hints niet gebruikt hebt. Soms kan een hele kleine hint je al een stuk verder helpen.

5. Blijf rustig tijdens de escaperoom

Door kalm en gefocust te blijven blijf je ook scherp. Het kan echt heel hectisch worden in een escape room, maar probeer kalm te blijven en focus je op het oplossen van de puzzels. Paniek kan leiden tot fouten en vertragingen. Zorg er natuurlijk wel nog voor dat je plezier hebt tijdens het oplossen van de escaperoom, dat is het allerbelangrijkste!