5 redenen waarom escape rooms teambuilding bevorderen

Geplaatst op mei 21, 2024

Een jaarlijks teambuilding evenement is een geweldige manier om je collega’s samen te brengen voor een beetje plezier buiten het werk. Een bedrijfsuitje is een mooi moment om leuke herinneringen op te doen waar ook nog eens waardevolle vaardigheden naar voor kunnen komen. Escape rooms zijn hier ideaal voor! Laat de gebruikelijke saaie uitjes die elk jaar worden gehouden achterwegen. Probeer een compleet nieuwe ervaring waar je collega’s het hele jaar over zullen praten!

1. Escape rooms bieden een mogelijkheid voor samenwerking

Het maakt niet uit of je al jarenlang een team bent of dat je elkaar nog maar net kent, een escape room is een geweldige manier om aan een goede samenwerking te werken! Tijdens een escape room spat het enthousiasme ervan af. Iedereen wil de puzzel natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Het kan niet anders dan dat je in alle enthousiasme samen gaat werken om te ontsnappen. Sterker nog, in een escape room moet je zelfs samenwerken om te ontsnappen.

Wanneer mensen vaak alleen op hun eigen afdeling werken is het waarschijnlijk zo dat ze alleen met dezelfde mensen omgaan. Een bedrijfsuitje naar een escape room is een fantastische manier om de communicatie en vriendschappen zelfs tussen verschillende afdelingen te versterken. Deze nieuwe verbindingen kunnen vervolgens worden meegenomen naar de werkplek! Niet alleen gezelligheid in de escape room dus, maar ook op werk.

2. Escape rooms helpen bij het ontwikkelen van communicatie

Tijdens het oplossen van puzzels in escape rooms zal er veel besproken moeten worden met je teamleden. De spelers moeten hun gedachten en ideeën kunnen delen.

Dit is natuurlijk niet alleen belangrijk tijdens de escape room, maar ook op het werk! Wanneer teamleden goed met elkaar kunnen communiceren zullen conflicten vermeden worden en vormen er zelfs vaak nieuwe vriendschappen!

3. Het helpt de sterke en zwakke punten van je collega’s te laten stralen

Op werk zullen mensen al snel geneigd zijn om bepaalde rollen op zich te nemen, gebaseerd op hun functie. De manager of CEO neemt bijvoorbeeld de leiderschapsrol op zich, terwijl dit misschien in een andere setting helemaal niet het geval zou zijn. In een escape room kan dit naar voren komen. Een andere medewerker kan de leiding nemen en het team gedurende het spel leiden! Een mooi moment om je leiderschapskracht te laten zien. Escape rooms kunnen de sterke en zwakke punten van mensen naar voren brengen en helpen bij het vinden van natuurlijke leiders en probleemoplossers.

4. Verhoogt het moreel van medewerkers

We weten allemaal wel dat het werkleven stressvol kan zijn. Het is dan ook belangrijk om je werknemers af en toe een morele boost te geven om deze stress te verlichten. Escape rooms zijn een geweldige kans voor een leuke activiteit om stress te verlichten en tegelijkertijd een band met collega’s te versterken. Samenwerken in een ontspannen omgeving met weinig druk kan hen helpen gemotiveerd te blijven! Zo weet je dat je altijd op iemand kan bouwen.

5. Een escape room is echt een leuke activiteit waar iedereen aan mee kan doen

Vaak draaien sociale evenementen op het werk om specifieke interesses, zoals voetbal, spellen en drinken. We hebben allemaal weleens gedacht waarom we überhaupt naar zo’n activiteit gekomen zijn. Maar wist je dat escape rooms een uitstekende keuze voor iedereen is? Dit is omdat ze niet afhankelijk zijn van een gemeenschappelijk belang. In plaats daarvan kan iedereen samen een nieuwe, spannende ervaring beleven die voor iedereen leuk zal zijn!