UITJE ROTTERDAM

Kraak jij onze vier waanzinnige escape rooms in Rotterdam en ontsnap je in 1 uur…?

Live Escape Rotterdam

Uitje Rotterdam - Live Escape

Ben jij op zoek naar het ideale uitje in Rotterdam? Dan is onze escape room een leuke en originele uitdaging voor jou en je vrienden! Wanneer je een escape room doet met je vrienden leer je elkaar echt kennen. Zo zie je wie er fanatiek worden en wie creatief zijn met het oplossen van de spellen. Om uit onze escape room te kunnen ontsnappen binnen het uur, zul je raadsels moeten oplossen en fysieke opdrachten moeten uitvoeren.

Er zijn natuurlijk veel leuke uitjes in Rotterdam die je kunt doen. Het ontsnappen uit een escape room is misschien niet het eerste waar je aan zult denken, maar toch is het super populair. Dat komt omdat je je in een levensechte situatie bevindt, waar je alleen aan kunt ontsnappen door samen te werken en goed te communiceren. Ben je nog op zoek naar een originele activiteit in Rotterdam met het team van je bedrijf? Daag jezelf en je vrienden uit om te ontsnappen uit een van de vier kamers van Live Escape.

play

Wat kun je verwachten van onze uitjes Rotterdam?

Een escape room spreekt misschien wel voor zich. Het is een kamer waaruit je moet ontsnappen, maar dit is niet zomaar een kamer. Deze is gevuld met objecten, spellen, raadsels en opdrachten. We geven je een uur de tijd om hieruit te ontsnappen. Ontsnap je niet binnen de tijd, dan heb je de escape room helaas niet gehaald. Door goed samen te werken met elkaar is het mogelijk om binnen het uur weer buiten te staan. Leef je daarnaast helemaal in in het verhaal, want dat voelt aan het einde extra als een overwinning.

Een goede escape room bevat verschillende soorten puzzels en raadsels. Ook zullen sommige hiervan aan elkaar verbonden zijn. Zo zal eerst een puzzel opgelost kunnen worden om antwoord te kunnen geven op het raadsel. Elke escape room heeft zo zijn eigen karakter en geen enkele is hetzelfde. Bij Live Escape hebben we vier verschillende kamers waar je uit kunt kiezen voor jouw avondje uit in Rotterdam.

De verschillende escape rooms in Rotterdam bij Live Escape

Onze Escape Rooms, gevestigd in Rotterdam, bestaan uit vier spectaculair ingerichte kamers, elk met een eigen thema en een geheel eigen sfeer. Je hebt 60 minuten om met je collega's, vrienden, of familieleden de kamer te verlaten... of de gevolgen onder ogen te zien! De ervaringen die onze Escape rooms Rotterdam bieden zijn educatief, cognitief, en leerzaam van aard; ze bieden een spelervaring zoals geen ander. Ze geven je een educatief verrijkende ervaring én een leuke middag of avond! Weet jij al wie je uitnodigt voor een van onze escape rooms?

Welke escape rooms als avondje uit Rotterdam?

Vraag je je af wat er te doen is in Rotterdam? Wij hebben vier kamers waar je uit kunt kiezen als leuke activiteit in Rotterdam, deze heten ‘The Safe House’, ‘The Boiler Room’, ‘Room 1409’ en ‘Lab 13’. Elke kamer heeft een ander verhaal waarin jij je helemaal kunt inleven. Zo heeft ook elke kamer een ander doel, maar uiteindelijk blijft het doel om binnen het uur te ontsnappen.

Voor elke kamer krijg je precies 60 minuten de tijd, deze tijd gaat in zodra je de kamer binnenstapt. Voordat de escape room begint wordt het verhaal van de kamer toegelicht. Zo weten jij en je vrienden wat je te wachten staat, denk je. Het eerste wat je vaak doet als je een escape room binnenstapt is rondkijken. Wat gebeurt er allemaal en wat zie je allemaal. De volgende stap is het oplossen van de raadsels. Een escape room kun je met 3-8 personen oplossen. Maar vergis je niet, 3 mensen klinkt misschien weinig, maar met een goede samenwerking kun je met zijn drieën beter af zijn dan met zijn 8e.

 

RESERVEREN

 

Beoordelingen

Serelda Gildbrandsen
Serelda Gildbrandsen
18/03/2024
Superleuk en spannend ook voor een groep van 8. Minder eng dan lab13 maar minstens even leuk. Volgende keer de volgende kamer!!
Mels Witberg
Mels Witberg
18/03/2024
Hele leuke ervaring gehad! Klaas, Romy en Indy hebben ons goed gehollen. Zeker aan te raden.
Thijs Cox
Thijs Cox
18/03/2024
I must say it is very well done. The staff is friendly, you pay in advance for only one person and there are 3 rooms you need access to before you are at the final door.
acir
acir
17/03/2024
Op vrijdag 8 september 2023 hebben wij, een groep van 6 personen, de escape room bezocht. Hoewel deze review wat laat is, wilde ik toch graag mijn ervaring delen. Het was een bijzonder warme dag toen we bij de locatie aankwamen, waardoor we al bezweet aankwamen. Gelukkig zorgde de enthousiaste uitleg van de medewerker ervoor dat we meteen in het verhaal werden gezogen. Daarnaast werden verwelkomd met koude drankjes. Ik kan me niet precies herinneren welke kamer het was, maar het was een hotelkamer. Helaas was er in de kamer weinig tot geen ventilatie aanwezig. Er hing slechts een kleine ventilator aan het plafond, die eerlijk gezegd nauwelijks hielp. Dit was onze eerste keer in een escape room als groep, dus ik kan niet veel zeggen over de inhoud van de kamer. We deden er echter lang over omdat we de hints gewoon niet begrepen. Hierdoor kwamen we nog bezweter uit de kamer dan we erin gingen. Twee van onze vrienden moesten zelfs hun shirts uittrekken vanwege de hitte. Ondanks deze uitdaging was het wel een leuke ervaring. Het enige echte probleem was de gebrekkige ventilatie in de kamer. We zouden zeker weer een escape room willen doen, maar misschien liever in de winter!
SamBurger
SamBurger
16/03/2024
Top ervaring gehad in lab 13, niet te makkelijk, spannend veel teamverband onderdelen en overall een aanrader. Wij hadden begeleiding van Klaas,Romy en Indy
Ricardo Stofbergen
Ricardo Stofbergen
16/03/2024
Very fun rooms
Jeroen Hardon
Jeroen Hardon
14/03/2024
The people who work there are very friendly, and the Escape rooms themselves are well made!
Chris Butler
Chris Butler
14/03/2024
Very enjoyable. Really challenging. Well worth the money.
sven javier
sven javier
10/03/2024
Vanaf het moment dat we arriveerden op de locatie, werden we hartelijk verwelkomd door een vriendelijke dame. De manier waarop ze het verhaal van de escape room bracht, was echt fantastisch en gaf een heerlijk griezelige sfeer, waarbij ik echt dacht: "Waauuuwww". De ervaring in kamer 1409 was buitengewoon plezierig en ik zou het ten zeerste aanraden aan iedereen die het wil proberen.

De ideale samenstelling voor originele activiteiten Rotterdam

Uitjes in Rotterdam doe je vaak samen met je vrienden, maar ook kan je dit met familie of collega’s doen. Zoals hiervoor benoemd werd, kunnen de escape rooms bij Live Escape met 3 tot 8 personen gespeeld worden. Tijdens een escape room leer je elkaar echt kennen, daarom weet je van te voren ook vaak niet hoe iedereen zal zijn tijdens de escape room.

Het belangrijkste binnen de groep is duidelijke communicatie en een goede samenwerking. Toch zijn er bepaalde type mensen die een ideale groepssamenstelling vormen. Hierbij heb je allereerst iemand die de leiding neemt, degene die plannen omzet in acties. Daarnaast iemand die graag luistert en makkelijk contacten legt. Deze persoon is belangrijk voor de communicatie. Verder een introvert persoon die een groot denker is. Dit is iemand die met verrassende oplossingen komt.

Andere mensen die je nodig hebt zijn personen die het overzicht bewaren, iemand die de verschillende ideeën en plannen samenbrengt en iemand die zorgt voor een goede sfeer. Heb je een groep vrienden met verschillende karakters en vragen jullie je af wat er te doen is in Rotterdam? Dan ben je bij Live Escape van harte welkom om uit een van onze escape rooms te ontsnappen.

Reserveer nu!

img

VEELGESTELDE VRAGEN

Neem contact met ons op als je meer vragen hebt

Word ik echt opgesloten?

Ja, je wordt écht opgesloten. Je moet samen met je team aanwijzingen zoeken en puzzels oplossen om weer te kunnen ontsnappen. Wij zorgen ondertussen voor een adrenaline-kick maar garanderen je dat het geen moment gevaarlijk wordt.

Het gehele uur word je van minuut tot minuut in de gaten gehouden door onze staf, als je om wat voor reden dan ook zou willen stoppen kunnen zij met letterlijk één druk op de knop zorgen dat alle deuren openen en alle verlichting aan gaat.

Moet ik reserveren of kan ik ook gewoon binnen lopen?

Als we open zijn kun je inderdaad gewoon ‘binnen lopen’, onze ontvangstruimte heeft uitzicht op de Westblaak en we serveren Nespresso koffie. Als je wilt spelen adviseren we om online te reserveren, het is vrijwel altijd druk en we zouden het jammer vinden als we jullie alleen koffie en geen geweldige ervaring kunnen aanbieden!

Wat zijn de prijzen van jullie Escape Rooms in Rotterdam?

Op de pagina van jouw favoriete escape room in Rotterdam vind je een compleet overzicht van de kosten. De kosten per persoon worden lager als de groepsgrootte toeneemt. Het makkelijkste is om even op reserveren te klikken. Zo zie je precies wat de kosten zullen zijn om de door jullie gewenste tijd en dag.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn in Rotterdam?

We zien graag dat je minimaal 10 minuten voor het begin van je spel binnen bent zodat je het volledige uur in de escape room kan zijn. In onze wachtruimte kun je gezellig zitten, kijken, praten, puzzelen en iets drinken aan de bar.

Hou er rekening mee dat ‘te laat komen’ van je eigen tijd af gaat!

Hebben jullie ook arrangementen met diner?

Zeker! Live Escape Rotterdam zit midden in het bruisende centrum van Rotterdam. Speciaal voor jou hebben we leuke arrangementen samengesteld waarbij je eerst onze escape rooms speelt en erna ontvangen wordt in een gezellig restaurant, letterlijk aan de overkant van de straat.

Bekijk onze arrangementen voor meer informatie!

Waar zitten jullie precies in Rotterdam?

Live Escape is gevestigd aan de Westblaak 13 te Rotterdam. Midden in het centrum dus, op 200 meter van Metrostation Beurs, maar ook met de auto is het goed te doen. Je parkeert op ongeveer 300 meter afstand in een beveiligde parkeergarage.

Meer vragen? Neem gerust even contact op!

Wat zijn de openingstijden van Live Escape Rotterdam?

Op onze vestiging in Rotterdam kun je 7 dagen per week tussen 10.00 en 23.45 terecht voor het spelen van escape rooms.

Zijn de kamers geschikt om in rolstoel te bezoeken?

Helaas niet, dat hadden we liever anders gehad maar ons pand is verdeeld in een entree op de begane grond, een ontvangsruimte op de eerste verdieping en de escape rooms in de kelders.

Als de rolstoelgebruiker een trap naar beneden gedragen kan worden is LAB13 mogelijk, dat is al vaker gedaan. De andere spellen helaas niet.

NB. Onze toiletten zijn op de eerste etage.

Hoeveel spelers kunnen deelnemen in Rotterdam ?

Iedere escape room in Rotterdam kan met 3 tot 8 personen worden gespeeld. We hebben 4 escape rooms dus groepen tot 32 personen zijn welkom.

NEEM CONTACT OP

Ben jij klaar voor een leuke ervaring of heb je alleen een vraag? Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij helpen je graag!

Westblaak 13
3012KC Rotterdam